Прилуцька дитяча музична школа ім. Л.М. Ревуцького Прилуцька дитяча музична школа ім. Л.М. Ревуцького Прилуцької міської ради Чернігівської області

10 причин, чому ваша дитина обов’язково має займатися музикою

11 жовтня 2019

Майже всі люблять музику – слухати її, співати або грати на інструменті. Тим не менше, незважаючи на загальний інтерес до музики, багато шкіл змушені видалити з програми музичну освіту. Таке рішення є помилковим, оскільки з відсутністю уроків музики школа втрачає не лише цікаве заняття, але й предмет, що наповнює учнівське життя яскравістю та відображається на загальній освіченості учнів. Чому ж музична освіта настільки важлива і яку користь вона приносить?

 

  1. Вправляння в музиці допомагає розвивати мовлення й мислення.

У школярів, які рано почали здобувати музичну освіту, краще розвиваються ділянки мозку, пов’язані з мовленням та здатністю логічно мислити. Ліва сторона мозку активніше розвивається завдяки музиці, а повторення пісень дозволяє краще засвоювати інформацію.

  1. Музика розвиває майстерність запам’ятовування.

Навіть при виконанні творів з нот музиканти постійно використовують свою пам’ять. Уміння запам’ятовувати стане молоді в нагоді під час навчання та в щоденному житті.

  1. Учні вчаться вдосконалювати свою роботу.

Музична освіта вимагає постійного вправляння в майстерності, а отже молоді музиканти прагнуть шліфувати свою працю, не зупиняючись на посередньому рівні. Це прагнення поширюється й на інші предмети.

  1. Заняття музикою покращує дрібну моторику рук та очей.

Учні, що практикують гру на музичних інструментах, вдосконалюють координацію рухів. Так само, як і під час заняття спортом, діти розвивають моторику, займаючись музикою.
 

  1. Регулярні уроки музики вчать досягати вершин.

Наприклад, зіграти п’єсу на новому інструменті може стати своєрідним викликом, проте це цілком досяжна мета. Учні, що досягають в музиці навіть найскромніших здобутків, мають нагоду пишатися своїми досягненнями.

  1. Діти відчувають себе зайнятими у школі завдяки музиці.

Цікавий предмет на зразок музики затримує дитячий інтерес та заангажованість під час шкільних занять. Молоді музиканти швидше за все залишаться в школі та будуть стараннішими і в інших предметах.

  1. Музика будує успішне суспільство.

Музика творить суспільство, формуючи здібності та характер людини. Учні, що входять до групи чи оркестру, менше підпадають під негативний вплив обставин протягом життя. Музична освіта може також зробити значний внесок і в інтелектуальний розвиток дитини.

  1. Емоційний розвиток у музично освіченої молоді набагато вищий.

Діти, що вивчають музику, більш розвинуті емоційно та володіють емпатією щодо інших культур. Вони, як правило, мають вищу самооцінку та краще справляються з тривожністю.

  1. Завдяки музиці учні вчаться розпізнавати абстрактні образи.

Діти розвивають здібності до математики та абстрактного мислення завдяки музиці. Відтворення музики під час відповідного уроку дає змогу закріплювати знання у формі гри.

  1. Молоді музиканти отримують вищі бали.

Учні, що мають досвід музичної освіти, складають підсумкові іспити – усні та з математики – набагато краще за своїх колег.